Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΣΙΝΕΜΑ | THE ANGEL’S SHARE: Μια διαφορετική κωμωδία από τη Feel Good.


ΣΙΝΕΜΑ | THE ANGEL’S SHARE: Μια διαφορετική κωμωδία από τη Feel Good.



 Και λες να πας σινεμά. Αλλά να δεις πάλι αίματα, τρεχάματα, αυτοκίνητα, όπλα δεν παίζει. Σε mood για ροζ συννεφάκια- λουλουδάκια δεν είσαι. Κάτι πιο κοινωνικό; Χμ καλό ακούγεται αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα ‘ναι βαρύ- μη μας κάτσουν και τα νάτσος στο στομάχι. Το Loop είναι εδώ να σου προτείνει μια από τις κωμωδίες που δεν θα σκας μόνο βεβιασμένα χαμόγελα.


 Ένας νεαρός πατέρας, καταδικασμένος σε 300 ώρες κοινωνικής εργασίας για διάφορες αξιόποινες πράξεις, ανακαλύπτει ότι διαθέτει μια χαρισματική όσφρηση που του επιτρέπει να διακρίνει την υφή και τα αρώματα του ουίσκι και αλλάζει η ζωή του.

 Με αστείες σκηνές, συνωμοτικό χιούμορ, σενάριο που ρέει και την πίστη στο γεγονός ότι οι φύλακες άγγελοι υπάρχουν, ο Ken Loach αγκαλιάζει τους περιθωριακούς ήρωες μιας πνιγμένης στην ανεργία Γλασκόβης και, εκτός από γουλιές πανάκριβου ουίσκι, τους κερνάει την πιο πολύτιμη γεύση από όλες, αυτήν της ελπίδας. Η πιο κωμική ταινία του Ken Loach απέσπασε και το βραβείο Επιτροπής στο φεστιβάλ των Καννών το 2012.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς
Ηθοποιοί: Πολ Μπράνιγκαν, Τζον Χένσο, Τζάσμιν Ρίγγινς, Σιομπάν Ράιλι
Εταιρία Διανομής: Feelgood
Release: 20 Δεκεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου