Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

EXODOS - ΣΙΝΕΜΑ | "Αν'': Η κριτική του Loop.

EXODOS - ΣΙΝΕΜΑ | "Αν'': Η κριτική του Loop.



 Ξεκίνησα να πάω σινεμά γιατί δεν είχα τίποτα καλύτερο να κάνω και κατέληξα να μπω σε προβολή για την ταινία «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Δεν ήξερα αν ήθελα να την δώ, όμως την είδα .



 Η ταινία πραγματεύεται πώς θα ήταν η ζωή του Δημήτρη «Αν» γνώριζε τη Χριστίνα και «Αν» δεν την γνώριζε. Δυο διαφορετικές ιστορίες που ξετυλίγονται ταυτόχρονα , χωρίς να σε κουράσουν και χωρίς να σε μπερδέψουν. Δύο διαφορετικές ζωές που σε βάζουν στη διαδικασία να σκεφτείς το κόστος που έχει η κάθε σου επιλογή. Τι θα γινόταν αν διάλεγα αυτό και τι αν διάλεγα το άλλο.

 Ταινία με συναίσθημα, χαράς και λύπης. Κινητοποιεί το μυαλό και καθηλώνει το θεατή. Όλοι δεν έχουμε αναρωτηθεί πως θα ήταν η ζωή μας αν συναντούσαμε έναν μεγάλο έρωτα; Όλοι δεν έχουμε σκεφτεί αν στη ζωή μας γίνονται όλα τυχαία; Αν η κάθε στιγμή, το κάθε λεπτό, η κάθε μικρή απόφαση μπορούσε να αλλάξει τη ζωή μας; Μας ταξιδεύει στην Αθήνα του σήμερα , θίγει θέματα επίκαιρα και σκιαγραφεί την ψυχολογία του σύγχρονου νέου Έλληνα που ζει στην αβεβαιότητα και έρχεται αντιμέτωπος με το δίλημμα «Να φύγω ή Να μείνω». Μπορεί κάποιοι να αμφισβητούν την ταινία γιατί δεν ταιριάζει στα γούστα τους. Αναρωτηθείτε λοιπόν, πότε θα έχετε ολοκληρωμένη άποψη «Αν» την δείτε ή «Αν» δεν την δείτε?
Να την δείτε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου