Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

COCOONING - ΣΥΝΤΑΓΕΣ | Μακαρόνια με κρέμα γάλατος, λουκάνικα και μανιτάρια.

COCOONING - ΣΥΝΤΑΓΕΣ | Μακαρόνια με κρέμα γάλατος, λουκάνικα και μανιτάρια.




Σήμερα είναι μια από τις σπάνιες μέρες που έχω χρόνο για χάσιμο. Χαζεύω στον υπολογιστή και έχω ανοιχτή και την τηλεόραση. Στο ένα κουτί  χιλιοδιαβασμένα προωθούμενα e-mails  και στο άλλο ειδήσεις, τερατολογίες, μαγκαζίνο. Αι σιχτίρ πια με τις βλακείες σας! Πάω να μαγειρέψω.
Έχω αποφασίσει να φάω ζυμαρικά σήμερα, αλλά μιας και ο χρόνος είναι γενναιόδωρος μαζί μου, δεν θα φτιάξω ναπολιτάνα μακαρονάδα αλλά μια διαφορετική σάλτσα με κρέμα γάλακτος, λουκάνικα και μανιτάρια.






ΥΛΙΚΑ

  • 0.5 kg μακαρόνια (φιογκάκια, πέννες κ.λ.π.)
  • 50 gr αποξηραμένα μανιτάρια porchini ή περίπου 250 gr φρέσκα porchini
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο (χωρίς το έντερο)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 8-10 ντοματάκια cherry
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά (αν αγαπάς κι εσύ τα καυτερά φαγητά)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό κατά τα γνωστά τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο νερό που βράζουν τα μακαρόνια ζεματίζουμε τα ντοματάκια και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.

Σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό μουλιάζουμε τα porcini για περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Μόλις ετοιμαστούν προσθέτουμε το λουκάνικο που του έχουμε αφαιρέσει το έντερο και το έχουμε κάνει με τα χέρια μας μικρά κομματάκια.

Ανακατεύουμε συνέχεια τα υλικά στο τηγάνι μέχρι να ετοιμαστεί το λουκάνικο. Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε στο τηγάνι τα porcini με το νερό μέσα στο οποίο τα μουλιάσαμε για extra γεύση και την κρέμα γάλακτος.

Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και να δέσει.Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τα μακαρόνια, τα ντοματάκια cherry και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Μια μακαρονάδα γευστικότατη κι όμως τόσο απλή. Τη συνιστώ σε όσες έχουν βαρεθεί τα κλασσικά μακαρόνια με κιμά, σάλτσα κόκκινη , καρμπονάρα, πέστο κλπ

Καλή όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου